Categories:

Siam Commercial Bank, treća najveća financijska institucija u Tajlandu, službeno je promijenila svoj stav o korištenju Ripple tehnologije i kriptovalute, te planira implementaciju rješenja koja nudi Ripple.

SCB Thailand već je pokrenuo blockchain platformu koja koristi sustav xCurrent tvrtke Ripple kako bi omogućio jeftinije prijenose novca u inozemstvo. Tajlandska financijska institucija također je sugerirala da će se otkriti još jedna informacija, povezana s XRP-om isključivo korištenjem xRapid sustava plaćanja. Ne tako davno, jedan korisnik Twittera primijetio je ažuriranje SCB Easy bank aplikacije u App Storeu, s napomenom u kojoj je pisalo da korisnici sada mogu prenositi novac u inozemstvo “po nižim stopama uz korištenje Ripplea”.

Možemo li očekivati ​​više implementacija?

Iz banke su 22. svibnja ove godine potvrdili da koriste blockchain tehnologiju za prijenos novca putem Ripplea, ali bez korištenja kriptovalute XRP.  Ove informacije sugeriraju da SCB trenutno koristi sustav xCurrent tvrtke Ripple, koji omogućuje brze i jeftine prekogranične transakcije.

Proizvod xCurrent služi kao alternativa SWIFT-u, koji koristi fiat valutu. S druge strane, xRapid koristi kriptografske Ripple tokene kako bi osigurao likvidnost na zahtjev, tako da su transakcije jeftinije za korporativne klijente.

Ako SCB počne prvenstveno koristiti kriptovalute tijekom prijenosa, to bi bio ozbiljan znak za Ripple investitore. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da će SCB Thailand početi koristiti opciju koja koristi kriptovalute.  SCB je također bila prva banka koja je koristila RippleNetovu “multi-hop” funkciju, koja ovoj tajlandskoj banci omogućuje “upravljanje plaćanjima u ime drugih financijskih institucija online”.   Glavna prednost ove opcije je da financijske institucije više ne mogu uspostaviti “dvosmjerne” odnose (izravnu vezu između njih) za podmirenje plaćanja.

Ripple ide poput uragana

Ripple u posljednje vrijeme nastavlja spajati financijske institucije proslavljajući svog 200. korporativnog klijenta.

Početkom mjeseca Ripple je najavio partnerstvo s Ria Money Transferom, drugim najvećim pružateljem usluga prijenosa s godišnjim volumenom od 40 milijardi dolara. Otprilike u isto vrijeme, Ripple je uspostavio još jedno partnerstvo, sa Saudi British Bank (SABB).

No unatoč nedavnim postignućima tvrtke, mnogi stručnjaci ne vole Ripple, govoreći da je njegova mreža centralizirana, a tvrtka je u suprotnosti s onim što je Satoshi Nakamoto predvidio prilikom postavljanja Bitcoina. 

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.